BREDBAND FÖR ATT KUNNA STREAMA FILMER


Bredband är något som har utvecklats enormt de senaste åren. Här har det gått från vanlig kabelanslutning, till att idag vara baserat på fiberlina av mycket modern och hög kvalitet. Detta gör att bredband generellt sätt har blivit snabbare, vilket då medför att det idag finns många sätt att se film online. När du är filmälskare och vill se dina filmer online, så kommer det dock att finnas vissa fallgropar. Detta kommer inte alls att vara något som har att göra med ditt bredband, utan helt enkelt bygger på vad du får göra och inte får göra. Som du säkert vet så finns det något som kallas för copyright och upphovsrätt. Detta är då något som många inte vet när de bryter mot, medan andra inte alls bryr sig on detta fenomen.

Du som vill se film online kommer dock att ha massor med lagliga alternativ att göra detta. Här kan du hyra film online. Nu kanske detta inte är att se filmen online, då du kommer att vara den som laddar ned den i en fil. Det kommer dock att finnas både kompletta paket med filmkanaler, där du månads eller årsvis kan prenumerera. Det kommer också att finnas något som bär namnet Netflix, vilket kanske är den största och mest populära leverantören av lagliga TV-serier och filmer. Svenska alternativ för att se film online är Boxer, Viasat Play samt SF Anytime som är några av de stora svenska leverantörerna för dig som vill se film online på ett lagligt sätt.

Så ska du inte använda ditt bredband för att se film online

När det gäller att bryta mot lagen och ladda hem eller se film som bryter mot copyright och upphovsrätten, så finns det många som har dålig kännedom on det. De allra flesta vet att nedladdning av filmer vis torrentsidor, oftast är olagligt. Nu kommer det dock att finnas så mycket mera, där du faktiskt kan se nya filmer online helt gratis. Detta gör det då lätt att få för sig att detta är något som är helt okej. Filmen finns ju där, du laddar inte hem den och klickar bara på en länk till material som finns på fria Internet. Så är det inte och till och med Youtube har massor med uppladdade filmer som kan ses av alla vilket bryter mot de lagar som finns. Ett annat exempel är sidor som Swefilmer, vilka erbjuder gratis filmer online. Du förstår snabbt att detta är fel då du hittar filmer som fortfarande går på bio.

Netflix – Det bästa internationella valet

Något av det bästa som finns för dig som vill använda ditt snabba bredband för att se film är Netflix. Detta kommer att ge dig ett mycket brett urval av film och TV-serier på det internationella planet. När sanningen ska fram så är ju inte svensk film det bästa valet många gånger, utan här vill du se de stora världsstjärnorna spela i filmer och serier som du hör talas om. Detta är något du får i stora portioner hos Netflix. Det bästa av allt är att du abonnerar på denna tjänst genom att skapa ett konto och betala per månad eller år. Detta gör att du som använder Netflix alltid är på den säkra sidan gällande lagarna, vilket gör att du kan se dina filmer och serier utan att oroa dig för tråkiga följder.

Viasat och Boxer – Svensk och internationell film

Två av de största svenska aktörerna inom film online är Viasat Play samt Boxer. Här gäller samma sak som för Netflix. Du måste skapa ett konto och vara den som betalar för dessa tjänster per månad eller år. Viasat Play och Boxer erbjuder ett stort utbud av både svensk och internationell film. Dessutom kommer du som redan har någon av dessa kopplade till din TV, alltid vara den som kan få tillgång till stora delar av materialet på samma abonnemang.