Om Sajten

Alla vet inte vad bredband och fiberoptik är

Här på ffhprojekt.se talas det och skrivs om bredband och fiberoptik. Detta är idag nästan något som berör alla människor i Sverige. Detta då i stort sett alla har tillgång till det som kallas för Internet. Hur som helst är det inte alla som har så stora kunskaper om vad dessa två saker egentligen är. Det flesta har en tro på att skaffa en leverantör, installationen blir gjort och kabeln kopplas till datorn och sedan fungerar det. Jo, visst är det så och du behöver inte alls veta vad detta är eller hur det fungerar. Dock är det många som är intresserade, varvid denna sida skapats och samlar lite enkel och nyttig information inom detta område.

När du läser igenom de artiklar och texter som finns på denna sida, kommer du att få kunskap om både bredband och fiberoptik. Här upptas vad bredband är, hur detta fungerar samt var det används. Likaså får du veta vad fiberoptik är och hur länge det faktiskt funnits kunskap om denna teknik. Fiberoptik är idag något som omger oss alla, var du än befinner dig i världen. Här handlar det nämligen om alla de stora tjocka kablar som går på botten av haven, vilka sedan kopplar samman alla länder och världsdelar till ett enda stort kommunikationsnät. Detta är det som har fått namnet Internet och som används av miljarder människor världen över. Vill du veta mera läsa du vidare.

Syftet med ffhprojekt.se

Egentligen behöver inte allt i världen ha ett syfte, men detta är inte fallet med ffhprojekt.se. Här finns det ett tydligt syfte med denna sajt. Detta är att skapa och sprida information om vad bredband och fiberoptik verkligen är. Webbplatsen riktar sig till de som inte har så stora kunskaper inom detta område, och som vill veta mera. Samtidigt har syftet varit att skapa en webbplats som är enkel att förstå, där inga krångliga ord används. Här kan alla känna sig hemma och förstå vad de läser, utan att behöva vara den som har en akademisk utbildning. Välkommen till ffhprojekt.se.